Lokale SEO

Verbeter je vindbaarheid in jouw regio.

Benieuwd waar je kansen liggen?

Ontvang vrijblijvend een analyse per e-mail!

Scan
Online vindbaarheid verbeteren Benieuwd waar je kansen liggen?

Wij scannen je website en nemen je huidige situatie onder de loep om je van advies te voorzien.

Scan
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wat is lokale SEO?

Als je een bedrijf hebt dat gericht is op een lokale doelgroep, is het belangrijk om te zorgen dat je website goed vindbaar is in lokale zoekopdrachten. Dit kun je doen door gebruik te maken van lokale SEO.

Lokale SEO is een vorm van zoekmachine optimalisatie die gericht is op het verbeteren van de vindbaarheid van je website voor lokale zoekopdrachten. Het betekent dat je de website optimaliseert voor specifieke zoekwoorden die gerelateerd zijn aan een locatie, bijvoorbeeld ‘bloemist in Utrecht’ of ‘kapper in Arnhem.

Voor diensten of producten die men liever lokaal koopt is lokale SEO ontzettend waardevol. Als kapper in Tilburg hoef je niet vindbaar te zijn voor mensen in Groningen, omdat personen voor een kappersafspraak niet bereid zijn zo ver te rijden

De voordelen van lokale SEO

Er zijn verschillende voordelen aan het optimaliseren van jouw website voor lokale zoekopdrachten. Zo krijg je met lokale SEO:

  • Meer lokale bezoekers
  • Meer bezoekers naar je fysieke winkel trekken
  • Hogere conversiepercentages
  • Een betere naamsbekendheid in de regio
  • Minder concurrentie dan bij landelijke zoekwoorden

Wat zijn lokale zoekopdrachten?

Lokale zoekopdrachten zijn zoekopdrachten die gericht zijn op een specifieke locatie. Als iemand bijvoorbeeld op zoek is naar een kapper in Arnhem, zal diegene ‘Kapper in Arnhem’ of iets wat hierop lijkt als zoekopdracht intypen bij de zoekmachine. Lokale zoekopdrachten zijn belangrijk voor bedrijven die gericht zijn op een lokale doelgroep, omdat zij hierdoor beter gevonden worden door potentiële klanten in hun regio.

Het optimaliseren van lokale zoekopdrachten is dan ook belangrijk voor bedrijven die online gevonden willen worden door potentiële klanten in een bepaalde regio. Door lokale zoekwoorden te gebruiken en je bedrijfsvermelding te optimaliseren, kun je ervoor zorgen dat je bedrijf hoger in de zoekresultaten verschijnt wanneer mensen zoeken naar specifieke producten of diensten in jouw regio.

Lokale zoekopdrachten zijn niet alleen belangrijk voor bedrijven die gericht zijn op een lokale doelgroep, maar ook voor bedrijven die producten of diensten aanbieden die landelijk of zelfs internationaal beschikbaar zijn. Dit komt doordat veel mensen vaak op zoek zijn naar een specifieke locatie waar ze het product kunnen kopen of de dienst kunnen afnemen. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld op zoek zijn naar een fysieke winkel waar ze een bepaald product kunnen kopen, of een restaurant waar ze lekker kunnen eten tijdens hun bezoek aan een stad.

Lokale zoekopdrachten en het belang voor mobiele gebruikers

In de afgelopen jaren is het gebruik van mobiele apparaten om informatie op te zoeken sterk toegenomen. Mensen gebruiken hun smartphone of tablet niet alleen om te communiceren en sociale media te checken, maar ook om informatie te vinden over lokale bedrijven en diensten in hun omgeving. Dit heeft geleid tot een groeiende vraag naar lokale zoekopdrachten en een verschuiving in het online gedrag van consumenten.

Voor bedrijven die zich richten op een lokale doelgroep is het daarom steeds belangrijker om hun online aanwezigheid te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten. Door te investeren in lokale SEO en het optimaliseren van hun Google Mijn Bedrijf-vermelding kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun informatie beter zichtbaar is in zoekresultaten en op Google Maps. Dit kan leiden tot meer verkeer naar de fysieke locatie van het bedrijf, meer telefoontjes en afspraken, en uiteindelijk meer verkoop.

Voor mobiele gebruikers zijn lokale zoekopdrachten ook handig omdat ze snel en gemakkelijk toegang geven tot informatie over lokale bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan een persoon die op zoek is naar een kapper in de buurt en deze informatie snel en gemakkelijk via hun smartphone kan vinden. Door te investeren in lokale SEO en het optimaliseren van hun online aanwezigheid voor mobiele apparaten, kunnen bedrijven inspelen op de behoeften van deze mobiele gebruikers en meer lokale klanten aantrekken.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een tool van Google die bedrijven helpt om beter gevonden te worden in lokale zoekopdrachten. Met Google Mijn Bedrijf kun je jouw bedrijfsinformatie beheren en ervoor zorgen dat jouw bedrijf wordt weergegeven in de lokale zoekresultaten. Het is belangrijk om jouw bedrijfsinformatie up-to-date te houden en ervoor te zorgen dat jouw bedrijf goed wordt weergegeven op Google Mijn Bedrijf, omdat dit de vindbaarheid van jouw bedrijf in lokale zoekopdrachten zal vergroten.

Interesse in onze diensten?

SEO

Zoekmachine optimalisatie

Betere posities behalen in Google? Door te werken aan de drie pijlers van SEO: techniek, content en autoriteit groeien we in zoekwoorden en zoekwoordposities om zo je online marktaandeel te vergroten.

SEA

Zoekmachine adverteren

SEA is een effectieve strategie om op korte termijn je bereik te vergroten of om bepaalde diensten of producten extra uit te lichten. Google geeft advertenties een prominentere plek in de zoekresultaten.

CRO

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie helpt je om meer uit je huidige bezoekers te halen. Het optimaliseren van de klantreis door obstakels en twijfels weg te nemen zorgt voor een groei in aankopen of leads.

Social advertising

Adverteren op social media

Het social media bereik is gigantisch. Met social advertising kunnen we specifieke doelgroepen aanspreken om zo je diensten of producten bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen.

Linkbuilding

Ontwikkeling & onderhoud

Met linkbuilding groeit je online autoriteit. Een betere autoriteit zorgt voor een betere online vindbaarheid. Samen met content en techniek is dit een belangrijke pijler voor zoekmachine optimalisatie.

Webdesign

Maatwerk websites

Een website is het online visitekaartje van je bedrijf. De juiste vertegenwoordiging van jouw dienst of product door design en inhoud zorgt ervoor dat je de juiste doelgroep aanspreekt en het vertrouwen van je bezoekers wint.

Bekijk onze blogs