Linkbuilding

Verhoog je domein autoriteit met kwalitatieve linkbuilding

Benieuwd waar je kansen liggen?

Ontvang vrijblijvend een analyse per e-mail!

Scan
Online vindbaarheid verbeteren Benieuwd waar je kansen liggen?

Wij scannen je website en nemen je huidige situatie onder de loep om je van advies te voorzien.

Scan
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie en verwijst naar het verkrijgen van links die verwijzen naar jouw website. Deze links, ook wel backlinks genoemd, zijn een belangrijke factor voor de ranking van jouw website in zoekmachines zoals Google.

De juiste backlinks zorgen ervoor dat de autoriteit van je website verhoogd wordt. Met een hogere autoriteit klim je vervolgens weer makkelijker in de zoekresultaten en concurreer je beter mee om competitieve zoekwoorden.

Het is belangrijk om te benadrukken dat niet alle links evenveel waarde hebben. Zo hebben links van gerenommeerde websites die zelf ook hoog scoren in zoekmachines meer waarde dan links van minder bekende websites. Daarnaast kan het verkrijgen van te veel links in een korte periode worden gezien als onnatuurlijk, wat negatieve effecten kan opleveren.

Het bouwen van een kwalitatief en natuurlijk linkprofiel is daarom van belang voor het verbeteren van de je autoriteit en online vindbaarheid. Serpshark helpt je bij het opbouwen van een kwalitatief linkprofiel. Wil je inzicht krijgen in je linkprofiel en je autoriteit verhogen? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

 

Onze linkbuilding werkmethode

Linkbuilding is een herhalend proces dat regelmatig plaatsvindt en bijgeschaafd moet worden zodat deze natuurlijk blijft en je het maximale eruit kan halen. Het proces ziet er ongeveer als volgt uit:

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Linkbuilding blijft onverminderd belangrijk voor zoekmachineoptimalisatie, omdat het nog steeds een van de zwaarst wegende rankingfactoren is voor zoekmachines zoals Google. Hoewel er in het verleden tests zijn geweest met andere factoren, zoals social media, bleek linkbuilding toch het minst makkelijk te beïnvloeden door mensen. Daarom tellen links naar jouw website nog steeds behoorlijk zwaar mee in de positie die je in zoekmachines verkrijgt.

Maar de kwaliteit van backlinks is wel steeds belangrijker geworden. Zo kijken zoekmachines tegenwoordig vooral naar links vanuit waardevolle content. Dit betekent dat je sterke backlinks nodig hebt om te kunnen scoren met SEO.

Zonder linkbuilding kunnen concurrenten echter verder uitlopen en wordt de achterstand alleen maar groter. Het wordt dan moeilijker om organisch verkeer naar jouw website te genereren. Het is dus zowel een kans als een bedreiging: door te investeren in een kwalitatief backlinkprofiel kun je de strijd om topposities in veel branches nog steeds winnen, maar als je het niet doet, loop je het risico achter te blijven bij de concurrentie.

Interesse in onze diensten?

SEO

Zoekmachine optimalisatie

Betere posities behalen in Google? Door te werken aan de drie pijlers van SEO: techniek, content en autoriteit groeien we in zoekwoorden en zoekwoordposities om zo je online marktaandeel te vergroten.

SEA

Zoekmachine adverteren

SEA is een effectieve strategie om op korte termijn je bereik te vergroten of om bepaalde diensten of producten extra uit te lichten. Google geeft advertenties een prominentere plek in de zoekresultaten.

CRO

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie helpt je om meer uit je huidige bezoekers te halen. Het optimaliseren van de klantreis door obstakels en twijfels weg te nemen zorgt voor een groei in aankopen of leads.

Social advertising

Adverteren op social media

Het social media bereik is gigantisch. Met social advertising kunnen we specifieke doelgroepen aanspreken om zo je diensten of producten bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen.

Linkbuilding

Ontwikkeling & onderhoud

Met linkbuilding groeit je online autoriteit. Een betere autoriteit zorgt voor een betere online vindbaarheid. Samen met content en techniek is dit een belangrijke pijler voor zoekmachine optimalisatie.

Webdesign

Maatwerk websites

Een website is het online visitekaartje van je bedrijf. De juiste vertegenwoordiging van jouw dienst of product door design en inhoud zorgt ervoor dat je de juiste doelgroep aanspreekt en het vertrouwen van je bezoekers wint.

Bekijk onze blogs