Zoekmachine optimalisatie

Word vindbaar op Google, krijg meer bezoekers en boek betere resultaten.

Benieuwd waar je kansen liggen?

Ontvang vrijblijvend een analyse per e-mail!

Scan
Online vindbaarheid verbeteren Benieuwd waar je kansen liggen?

Wij scannen je website en nemen je huidige situatie onder de loep om je van advies te voorzien.

Scan
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Het belang van zoekmachine optimalisatie

Er zijn meerdere manieren om verkeer vanuit zoekmachines naar je website te krijgen. Je kan gebruik maken van de betaalde zoekresultaten waarbij je per klik betaald voor iedere gebruiker die vanuit de zoekresultaten doorklikt naar je website, of je kan gebruik maken van de organische zoekresultaten. Dit zijn de niet betaalde resultaten die Google zelf rangschikt op basis van meer dan 200 factoren. Zoekmachine optimalisatie draait om het optimaliseren van je website zodat Google je deze beter gaat waarderen en jij kan klimmen in de zoekresultaten.

Door te klimmen in de zoekresultaten word je beter vindbaar voor je doelgroep. Hierdoor komen meer mensen op je website en groeit het aantal potentiële klanten en daardoor ook je omzet.

De voordelen van zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie voordelen gaan verder dan alleen betere posities en meer bezoekers. Om je een idee te geven heb ik enkele belangrijke voordelen voor je op een rijtje gezet.

  • Groei in zoekwoorden en posities
  • Betere online vindbaarheid
  • Meer organisch verkeer naar je website
  • Verbeterde gebruikerservaring
  • Geen budget beperkingen
  • Verhoogd de merkbekendheid en reputatie
  • Duurzame methode met positief lange termijn effect

 

Hoe werkt een zoekmachine?

Het doel van een zoekmachine is om de gebruiker te voorzien van relevante zoekresultaten. Om dit doel te bereiken, is het belangrijk voor een zoekmachine om websites en pagina’s te kunnen beoordelen. Dit is een ingewikkeld proces waar veel bij komt kijken, maar het gaat ongeveer als volgt:

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Zoekmachine optimalisatie of SEO uitbesteden is iets waar veel bedrijven voor kiezen. Als ondernemer ben je druk en heb je te weinig tijd om je te verdiepen in alle facetten die hierbij komen kijken. In dat geval is het uitbesteden van je zoekmachine optimalisatie een juiste oplossing. Online vindbaarheid is tegenwoordig belangrijker dan ooit en door je SEO uit te besteden krijg je een realistisch beeld van de mogelijkheden en hoe je verder kan groeien om mee te concurreren om de topposities binnen je sector.

Zoekmachine optimalisatie strategie

Het verbeteren van je online vindbaarheid begint bij een solide strategie. Zoekmachine optimalisatie is voor geen een website hetzelfde en er is dus ook geen kant en klare handleiding die je kan volgen om bovenaan in Google te komen. Door de beginsituatie van je website goed in kaart te brengen, wordt inzichtelijk waar snelle groeimogelijkheden (quick-wins) en lange termijn groeimogelijkheden liggen. De beginsituatie is de fundering voor de strategie. Bij het uitwerken van de strategie voor succesvolle zoekmachine optimalisatie is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de drie pijlers van SEO: techniek, content en autoriteit.

 

Verschillende soorten zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie, ook wel genaamd SEO, is tegenwoordig niet meer weg te denken bij bedrijven en organisaties die zichzelf online goed willen vertegenwoordigen. De term SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’ en is door de jaren heen dan ook een breed begrip geworden dat onder te verdelen is in allerlei vertakkingen.

B2B SEO

Business-to-Business SEO (B2B SEO) richt zich op vindbaarheid voor andere bedrijven. In de zakelijke markt is het in kaart brengen van de vragen die een potentiële klant heeft erg belangrijk. De zoekvolumes liggen vaak lager ten opzichte van de B2C markt. Bij B2B SEO draait het meestal om grotere aankopen of offertes waardoor de besluitvorming niet direct gebeurt. Bij B2B SEO is het dus belangrijk dat je de klant met de juiste boodschap op het juiste moment bereikt.

B2C SEO

Bij Business-to-Consumer SEO (B2C SEO) is de meest voorkomende vorm van SEO. Het grotendeel van de ondernemers richt zich direct op verkoop of leadgeneratie in de consumentenmarkt. De koopcyclus bij B2C is een stuk korter in vergelijking met de B2B markt, de zoekvolumes liggen een stuk hoger en de content is vaak gefocust op een brede doelgroep.

SEO consultancy

Consultancy voor SEO wordt door bedrijven telkens vaker gekozen in plaats van volledige uitbesteding. Het voordeel hiervan is dat je een deel van de kennis in huis haalt. Met SEO consultancy werkt de consultant nauw samen met je eigen marketeers om zo hun kennisniveau op te krikken en ze de nodige ervaring te laten opdoen. Jouw marketeers zijn de belangrijke schakel voor de uitvoerende werkzaamheden. Zij doen het denk- en uitvoerwerk terwijl de consultant bijstuurt waar nodig.

Lokale SEO

Zoekopdrachten verschillen per locatie omdat Google relevant wil zijn voor gebruikers die zoeken vanuit een bepaalde regio. Met lokale SEO zorg je ervoor dat je lokaal vindbaar wordt voor je doelgroep. Handig wanneer je een diensten uitvoert of producten verkoopt die mensen liever dichtbij huis zoeken.

Internationale SEO

Internationaal beter vindbaar worden? Dat kan met internationale SEO. Buitenlandse gebruikers spreken en lezen niet alleen een andere taal, maar ze denken en handelen ook anders dan Nederlandse gebruikers. Het cultuurverschil is ook online merkbaar, dus je teksten vertalen is niet altijd genoeg om je pagina te optimaliseren voor buitenlandse gebruikers.

Technische SEO

De techniek van je website is de fundering voor groei. Technische SEO richt zich op het verbeteren van de techniek van een website om de website sneller en daardoor gebruiksvriendelijker te maken. Google hecht veel waarde aan de techniek van een website en een gebrekkige techniek kan heel goed een belemmerende factor zijn voor online groei. Bij technische SEO worden pijnpunten blootgelegd om deze vervolgens aan te pakken.

FAQs

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie, ook wel Search Engine Optimization (SEO) genoemd, is het optimaliseren van websites zodat deze hoger in de zoekresultaten van zoekmachines komen te staan. De belangrijkste zoekmachine hierin is Google met een marktaandeel van 92%. Zoekmachine optimalisatie wordt door bedrijven uitgevoerd zodat ze meer zichtbaarheid en bezoekers kunnen krijgen. Op pagina 1 van Google, en dan met name in de top 3 zoekresultaten, worden de meeste bezoekers binnengehaald. Want zeg nou zelf, wanneer heb jij voor het laatst op pagina 2 of 3 van Google gekeken?

Zoekmachine optimalisatie is onder te verdelen in drie belangrijke pijlers, namelijk:

  • TechniekEen website moet goed leesbaar zijn voor crawlers. Dat houdt in dat de code technisch in orde is en deze geen fouten bevat. Verder wordt je website beoordeeld op gebruikerservaring. Is je laadtijd dus ontzettend lang, of werkt je website niet op verschillende apparaten? Dan is de techniek niet goed en wordt je daar op afgestraft.
  • ContentContent is voor zowel Google als je gebruiker ontzettend belangrijk. Om vindbaar te zijn moet je content kwalitatief zijn. Google leest de content en kan op deze manier begrijpen waar de pagina over gaat.
  • AutoriteitAutoriteit is te vertalen naar domeinwaarde. Hoe meer autoriteit je hebt, hoe hoger de domeinwaarde is en hoe makkelijker je kan mee concurreren om de beste posities.

Wat kost zoekmachine optimalisatie?

De kosten van zoekmachine optimalisatie worden ingeschat op de hoeveelheid werk dat uitgevoerd wordt om de doelstelling te behalen. Om deze inschatting te maken is het belangrijk om de beginsituatie in kaart te brengen en de doelstelling af te stemmen. Hierin denken we graag met je mee om te kijken welke doelstelling realistisch is binnen je beschikbare budget. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in of neem contact met ons op.

Interesse in onze diensten?

SEO

Zoekmachine optimalisatie

Betere posities behalen in Google? Door te werken aan de drie pijlers van SEO: techniek, content en autoriteit groeien we in zoekwoorden en zoekwoordposities om zo je online marktaandeel te vergroten.

SEA

Zoekmachine adverteren

SEA is een effectieve strategie om op korte termijn je bereik te vergroten of om bepaalde diensten of producten extra uit te lichten. Google geeft advertenties een prominentere plek in de zoekresultaten.

CRO

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie helpt je om meer uit je huidige bezoekers te halen. Het optimaliseren van de klantreis door obstakels en twijfels weg te nemen zorgt voor een groei in aankopen of leads.

Social advertising

Adverteren op social media

Het social media bereik is gigantisch. Met social advertising kunnen we specifieke doelgroepen aanspreken om zo je diensten of producten bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen.

Linkbuilding

Ontwikkeling & onderhoud

Met linkbuilding groeit je online autoriteit. Een betere autoriteit zorgt voor een betere online vindbaarheid. Samen met content en techniek is dit een belangrijke pijler voor zoekmachine optimalisatie.

Webdesign

Maatwerk websites

Een website is het online visitekaartje van je bedrijf. De juiste vertegenwoordiging van jouw dienst of product door design en inhoud zorgt ervoor dat je de juiste doelgroep aanspreekt en het vertrouwen van je bezoekers wint.

Bekijk onze blogs