Cost-per-click (CPC)

Online vindbaarheid verbeteren Benieuwd waar je kansen liggen?

Wij scannen je website en nemen je huidige situatie onder de loep om je van advies te voorzien.

Scan
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wat is Cost-per-click (CPC)?

Cost-per-click (CPC) is een online advertentiemodel waarbij adverteerders betalen voor elke klik die hun advertentie ontvangt. CPC is een veelgebruikte methode bij zoekmachine adverteren, waarbij adverteerders bieden op zoekwoorden en betalen wanneer een gebruiker op hun advertentie klikt die wordt weergegeven naast relevante zoekresultaten.

De kosten per klik kunnen variƫren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de relevantie en concurrentie van het zoekwoord, de advertentiepositie en de kwaliteitsscore van de advertentie. Adverteerders kunnen het CPC-model gebruiken om hun marketingbudget effectief te beheren en te meten hoe succesvol hun advertenties zijn in termen van het aantal klikken dat ze ontvangen.

Het CPC-model is voordelig omdat adverteerders alleen betalen voor daadwerkelijke klikken op hun advertenties en niet voor het tonen van de advertentie aan gebruikers. Hierdoor kunnen adverteerders meer controle hebben over hun advertentie-uitgaven en het succes van hun advertenties meten op basis van het aantal klikken dat ze ontvangen.

Bekijk onze blogs