Alt Text

Online vindbaarheid verbeteren Benieuwd waar je kansen liggen?

Wij scannen je website en nemen je huidige situatie onder de loep om je van advies te voorzien.

Scan
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wat is een Alt Text?

Alt tekst, ook wel “alternatieve tekst” genoemd, is een HTML attribuut dat gebruikt wordt om afbeeldingen op een website te beschrijven voor gebruikers die ze niet kunnen zien. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn voor mensen die een visuele beperking hebben of voor zoekmachines die de inhoud van een pagina proberen te begrijpen.

De Alt tekst geeft een korte beschrijving van de afbeelding, waardoor de gebruiker een idee krijgt van wat er op de afbeelding te zien is. Het is belangrijk om Alt teksten te gebruiken omdat zoekmachines deze teksten gebruiken om de relevantie van de inhoud van een website te bepalen. Bovendien kunnen Alt teksten ook helpen om de toegankelijkheid van een website te verbeteren voor mensen met een visuele beperking.

Een goede Alt tekst is beknopt, nauwkeurig en beschrijvend. Het moet de essentie van de afbeelding overbrengen, zonder overbodige details of informatie. Bij het schrijven van een Alt tekst moet rekening gehouden worden met de context van de afbeelding en de doelgroep van de website.

Bekijk onze blogs